חיפוש

לרדת במשקל ולהיות שבע

הרזיה בריאה עם ארטישוק ירושלמי

מתכון ארטישוק ירושלמי

פקעת טעימה, עשירה בויטמינים ומינרלים. ידועה כמזון להרזיה בגלל תכולה גבוהה של אינולין – רב סוכר היוצר תחושת שובע!

במסגרת אחד האתגרים בסדנת הרזיה שאני מעבירה אונליין, הכנתי מרק ארטישוק ירושלמי. זמן ההכנה דקות ספורות, כמו כל המתכונים בסדנה, הטעם מעולה והוא סופר ממלא.

אז למה לשלב ארטישוק ירושלמי בתפריט הרזיה, למרות תכולת הפחמימות הגבוהה שלו?

כי חלק גדול מהסוכרים בפקעת מקורן בפחמימה שנקראת אינולין – שהוא בעצם סיב תזונתי – רב סוכר שאינו מעורר את הלבלב לפעולה. כלומר אינו מעלה את רמת הגלוקוז בדם ולכן גם אינו גורם ללבלב לייצר אינסולין (מכאן מוגדר כבעל ערך גליקמי נמוך). כתוצאה הוא יוצר תחושת שובע ואינו מעורר רעב חוזר. זה יתרון גדול לאיזון רמות הסוכר בדם, ליכולתנו לשלוט באכילה, ליצירת איזון והורדת רמות סטרס ועוד.

אבל בכך לא די – האינולין הוא סיב תזונתי המאפשר לחיידקים ידידותיים להתיישב על דפנות המעיים. אוכלוסייה יציבה ובריאה של חיידקים ידידותיים מבטיחה שליטה טובה במשקל הגוף, מעלה את רמות האיזון הרגשי, משפרת את תפקודי העיכול וחילוף החומרים ואחראית ליכולת חיסונית טובה יותר. להגברת אפקט ההרזיה ופעילות הסיבים מומלץ לשתות הרבה מים.

 

מרק ארטישוק ירושלמי

ארטישוק ירושלמי מרק מתכון

מתכון ל-2 מנות מרק ארטישוק ירושלמי

2 כפות שבבי בצל
5 יחידות ארטישוק ירושלמי
5-6 פטריות פורטבלו
שמן זית
אבקת מרק בטעם עוף אורגנית
מעט פלפל גרוס לפי הטעם
מים

הכנה

להכניס לסיר את שבבי הבצל, להשחים קלות על מעט מאוד שמן זית או תרסיס שמן. להוסיף את פקעות הארטישוק הירושלמי קלופות, נקיות וחתוכות לפרוסות ואת הפטריות חתוכות לקוביות – ״לטגן״ מעט יחד.
להוסיף כפית אבקת מרק בטעם עוף אורגנית, טיפונת פלפל שחור.
להוסיף מים, להביא לרתיחה. לבשל על אש בינונית, עד שהארטישוק הירושלמי התרכך.

וריאציות ותוספות:

  • אפשר ״לבלנדר״ את המרק ולהקרימו בתוספת 3-4 כפיות קרם קוקוס
  • אפשר להוסיף מעליו שבבי שמרי בירה
  • אפשר להוסיף אגוזי לוז, עלי כרפס וגבינה מגורדת

אם אתם בדיאטה או רוצים לרדת במשקל, תוכלו ליהנות באופן פשוט ובריא מהיתרונות הרבים של הארטישוק הירושלמי.

ערך תזונתי ל-100 גרם ארטישוק ירושלמי:

קלוריות 73 קק״ל,
חלבונים 2 ג׳,
פחמימות 17.44 ג׳.
ויטמינים (A, B1, B2, B3, B6, C ) ברזל, סידן, מגנזיום, זרחן, אשלגן, נתרן וסיבים תזונתיים.

לבריאות!

צרו קשר

× דברו איתנו