אוהבים מיץ גזר? אוכלים ירקות כתומים? כדאי לכם מאוד להוסיף לכוס מעט שמן זית או שמן בריא אחר כמו: שמן פשתן או שמן המפ. מגרדים גזר בסלט? הוסיפו לו אבוקדו או כף טחינה.
אז למה באמת צריך להוסיף שמן לארוחה עם ירקות ופירות כתומים? הסיבה היא שהצבען הכתום הוא צבעו של ה-בטא קרוטן ממנו מייצר הגוף ויטמין A.
בטא-קרוטן נספג במעי. הספיגה משתפרת אם החומר נצרך עם שמן או שומן משום שבטא-קרוטן הוא מסיס שומן וללא סביבה שומנית לא תהיה לגוף יכולת לייצר אותו ולנצל אותו לצרכיו.
כפית קטנה של שמן זית או פרוסת אבוקדו יעשו את כל ההבדל ויהפכו את הגזר, הבטטה ואפילו הפלפל הצהוב והכתום למזונות בריאים ואיכותיים.
אם אתם בדיאטה או רוצים לרדת במשקל, תוכלו ליהנות באופן פשוט ובריא מהיתרונות הרבים של הגזר.
ערך תזונתי ל-100 גרם גזר טרי: קלוריות 41 קק״ל, חלבונים 0.9 ג׳, פחמימות 9.6 ג׳.
100 גרם גזר מכילים כ-8 מ״ג בטא קרוטן, המספקים את רוב התצרוכת היומית המומלצת לאדם של ויטמין זה. הגזר עשיר גם בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ומינרלים. בנוסף, הוא מכיל כמות גבוהה של אשלגן וויטמיני B.