- מעלה רמת אנרגיה בגוף
- עשירה בויטמינים מקבוצת B
- תומכת בתפקוד מערכת העצבים, העיכול, הלב והדם
- משפרת איכות שינה
- מרגיעה
- מסייעת לבחילות הריון
- מועילה למראה העור
שנים לא יכולתי לסבול בננות, עניין של זכרונות ילדות. כל פעם שמטופלים שאלו אותי מה דעתי, סייגתי שהבננה נחשבת לכל כך בריאה אבל לי יש בעיה איתה.
ו…יום בהיר אחד טעמתי ו- (; נשארתי בחיים. מאז, אני ממליצה בחום על הוספת בננות לתזונה והרי לכם קצת מה״למה״:
בבננה
פחמימות זמינות וגם
סיבים שמבטיחים העלאה מתונה של רמות הסוכר בדם. שילוב זה הופך אותה מזון מושלם להעלאת רמת האנרגיה במצבי
עייפות וגם לפני פעילות גופנית מתמשכת שמצריכה אספקת אנרגיה לאורך זמן.
הבננה עשירה
בויטמינים מקבוצת B, אלה חיוניים לשפעול אנזימים בגוף שלנו, ולייצורם של מוליכים עצביים חיוניים.
ויטמין B6 שנמצא בה בשפע, חיוני לתפקוד של מערכת העצבים, ומשפר את תפקוד מערכת העיכול (תוכלו למצוא אותו בתכשירים לשיפור איכות השינה, לרגיעה ואפילו למניעת בחילות בהריון).
אשלגן – מינרל שנוכחותו חשובה לשמירה על קצב לב ולחץ דם תקין, לרגיעת והתאוששות שרירים אחרי מאמץ, להולכה עצבית תקינה, לתהליכי הפקת אנרגיה בגוף ואפילו לשמירה על מבנה התאים שלנו.
בבננה יש גם
מנגן שחשוב למראה העור, סיבים תזונתיים שמשפרים את תפקוד מערכת העיכול גם משמשים קרקע להשתרשות
חיידקים ידידותיים וגם כסופחי רעלים ומעודדי פינוי של המעיים.
לסיבים תפקיד חשוב גם בהוצאת עודפי
כולסטרול מהגוף.
בננות ירוקות לעומת זאת עשירות ב
עמילנים עמידים, כאלה שהגוף צריך להשקיע אנרגיה כדי לפרק אותם. היפנים היעילים גילו את ה״פטנט״ הזה ויצרו את דיאטת הבננות הירוקות. בעזרת הבננות הירוקות אנשים משילים בקלות קילוגרמים רבים במשקל אבל עוד יותר מכך שומרים על רמות סוכר מאוזנות בדם ומסייעים לריפוי תסמונות מטבוליות.
שימו לב, לעומת הבננות הירוקות, בננות בשלות מאוד עשירות יותר בסוכרים זמינים מה שכמובן מומלץ פחות.
וזה רק על קצה המזלג או קליפת הבננה