גזר קיפח – שימושים וסגולות ריפוי

בראשית הקיץ השדות וצידי הדרכים מקושטים בחופות הפריחה הלבנות של הגזר הקיפח (Daucus Carota maximus). גזר הבר הזה אשר מצטיין בעמודי גבעול גבוהים (קיפח = גבה קומה) ובסוככים לבנים יפהפיים הוא אחיו הלא מתורבת של הגזר שלנו.

שורשי הגזר הקיפח, נפלאים לאכילה בסוף החורף, לפני שהפריחה הגדולה והיפהפיה לקחה לעצמה את הלחות והאנרגיה של הצמח. את השורשים אפשר להוסיף לתבשילי קדירה ולהפריד לפני ההגשה את קליפת השורש האכילה מהליבה הסיבית.

גם הפרחים אכילים והם תוספת אסתטית לסלטים בימים של ראשית הקיץ.

ומה יצא לנו מזה?

מעבר לרעננות, לאסתטיקה ולתיבול העדין, החומרים הפעילים בתפרחות ובשורשי הגזר הקיפח ובשאר בני משפחת הסוככיים, מחזקים את הכבד, הריאות ומסייעים להחלמת תפרחות בעור.

תשומת לב מיוחדת ניתנת, בהקשר למגפת הקורונה, לקבוצת חומרים פעילים המצויים במשפחת הסוככים (ובעיקר בבן משפחה אחר – צלע השור) הסייקוספונינים (Saikosaponins). מסתבר שלסייקוספונינים סגולות ריפוי רבות וביניהן יכולתם לעצור זיהומים ויראליים כולל אלה של משפחת הסארס – משפחת האם של הקורונה.

אז עד שתיעלם הקורונה לעד ממחוזותינו נוכל להיעזר בצמחים ממשפחת הסוככים לתמוך בבריאותנו.

לינק לרשימת מחקרים מדעיים על הסייקוספונינים

קראו עוד על…

פטרת, ריח רע וסודה לשתיה

מרווה – צמח מרפא עתיק יומין

קמומיל / בַּבּוֹנָג- כוס של בריאות!

סודות ירוקים

הילדים חוזרים לבית-ספר?

לא נרדמים? מתוחים? קבלו מתכון לתרופה טבעית משיבולת שועל

כואב במפרקים? על לבונה שמעתם?

צרו קשר

× דברו איתנו