נגיף הקורונה

סקירה וטיפים בריאים להתמודדות עם נגיף הקורונה

מה זה בכלל קורונה?

קורונה הוא נגיף – וירוס נפוץ שתוקף בדרך כלל בעלי חיים. כאשר הוא תוקף בני אדם הוא גורם להצטננות וסביר להניח שכל אחד מאיתנו לקה בזיהום של קורונה במהלך חייו. לשמו זכה נגיף הקורונה בשל מבנהו, אותו ניתן לראות בהתבוננות במיקרוסקופ אלקטרוני, הדומה לכתר.

בדומה לווירוסים אחרים גם וירוס הקורונה עבר שינוי – מוטציה, מעין תהליך הסתגלות אשר גרם לשינוי בחלק מתכונותיו והפך אותו לאלים פי כמה. גם מגיפות עבר כמו הסארס והמארס היו מוטציות – כלומר שינויים בווירוסים השייכים לאותה משפחה.

בדומה למיני מחלות חורף אחרות התסמינים להם גורם וירוס הקורונה הם: הצטננות, חום, שיעול, קוצר נשימה ובמקרים רבים גם כאבי שרירים – בדומה למה שמרגישים כאשר חולים בשפעת.

כאשר מערכת החיסון חלשה בגלל מחלות רקע או חולשה אחרת של הגוף, עלולה עוצמת המחלה להתגבר ואז תוחמר הפגיעה במערכת הנשימה עד לכדי דלקת ריאות ואי ספיקה נשימתית. מצבי קיצון כאלה מביאים את החולה לסכנת חיים ועלולים להסתיים במוות. זה בדיוק המצב עליו מתריעות מערכות הבריאות ברחבי העולם.

איך מועבר הווירוס?

ההערכה המקובלת היא שההתפרצות הנוכחית החלה מבעלי החיים שנמכרו בשוק בעיר ווהן שבסין. עם זאת, ברור שהמשך ההתפשטות של המגיפה היה בהעברה בין בני אדם.

למרות שעדיין אין יודעים בוודאות, נוטים אנשי המקצוע להעריך שההדבקה נעשית בצורה טיפתית – נתזי רוק זעירים שעוברים בשיעול או התעטשות ממערכת הנשימה של הנשא (האדם הנושא את הווירוס – גם אם אינו חולה) למערכת הנשימה של אדם בריא.

בנוסף יכול הווירוס לעבור במגע למשל בלחיצת יד – זו גם הסיבה שממליצים להימנע מלחיצת ידיים, ממגע בפנים של עצמנו ובמיוחד להקפיד מאוד! על חיטוי ידיים ורחיצתן היסודית לאחר הימצאות בסביבת בני אדם אחרים או מגע איתם.

איך יכול הרופא לדעת אם ההצטננות שלי היא דווקא קורונה?

כדי להבחין בין הנגיף המסוים של הקורונה לווירוסים אחרים יש לבצע בדיקה מעבדתית מיוחדת – כזו שבודקת את המבנה הגנטי של הווירוס. בשל ייחודה של הבדיקה היא נעשית רק במקרים בהם יש יסוד לחשש שהאדם אכן נושא את הווירוס. בכל מקרה מבחינת המטופל היא מתבצעת ע״י נטילה של דגימה מחלל הפה (בדיקה שאינה פולשנית או מכאיבה).

על תפיסות הרפואה הטבעית

דרכי התגוננות מווירוס הקורונה

לרפואה הקונבנציונאלית אין עדיין מענה לווירוס עצמו. החולים הנמצאים בהשגחה רפואית בראש ובראשונה מבודדים, כדי להבטיח שלא ימשיכו להפיץ את המחלה. מעבר לכך הם מקבלים טיפול אשר מטרתו להקל על תסמינים כמו כאבי ראש, שרירים ודומיהם וגם להוריד את רמת החום. ההשגחה הרפואית מאפשרת מתן נוזלים במקרים של סכנת התייבשות ותמיכה נשימתית למי שמחלתו החמירה וזקוק לתמיכה כזו.

האם ניתן לחסן?

כיום, לרפואה, עדיין אין חיסון אשר יכול להגן על האוכלוסייה מהדבקה בקורונה. חשוב גם להיות ערים לעובדה שהיות שמדובר בנגיף שעובר מוטציות – שינויים גנטיים – מהירים עלול להיווצר מצב בו החיסון יצליח לתת מענה לסוג מסויים בלבד. למצב דומה אנחנו עדים עם חיסוני השפעת הניתנים כיום לאוכלוסייה ואשר מבטיחים הגנה מפני זנים מסוימים בלבד. אותם זנים שלהערכת גורמי הבריאות בעולם הם אלה שצפויים להיות דומיננטיים בשנה מסוימת (ממש כפי שהשנה חיסוני השפעת אינם יכולים להגן מפני המגיפה הנוכחית).

ובכל זאת האם יש לנו מה לעשות?

הגישות השונות ברפואה הטבעית מתייחסות לקורונה כמו לזיהומים ויראליים בדרך שונה.

על פי תפיסות הוליסטיות – אלה המסתכלות על האדם השלם – בריאות טובה ומניעת תחלואה תלויות בחיוניותה וחוזקה של המערכת הגופנית והרגשית של האדם.
ככל שרמת החיוניות של הגוף גבוהה יותר כך סכנת ההידבקות שלו קטנה.

רמת החיוניות מושפעת מתזונה, אורח חיים ויכולת טובה להתמודד עם ההיבטים הרגשיים בחיים.

על רמת החיוניות של הגוף אנחנו יכולים להשפיע

מערכת עיכול אשר מתפקדת ביעילות ואוכלוסיית חיידקי מעיים בריאה. חיידקים המעיים המכונים גם חיידקים ידידותיים הם חיידקי תסיסה אשר נצמדים למצע סיבים תזונתיים שנמצא על דפנות המעיים שלנו. החיידקים הידידותיים הללו הם קו ההגנה החיסוני הראשון של הגוף – הם מהווים את משקל הנגד מול חיידקים גורמי מחלות, חיידקי רקב וטפילים אשר מוצאים דרכם אל הגוף. חיידקים ידידותיים משפרים את תפקודי העיכול ואף אחראים לייצורם של ויטמינים מקבוצת B ובהם B12.

תזונה עשירה בחיידקי תסיסה מאפשרת לשפר את איכות אוכלוסיית המעיים הזו כמו: מחמצים ביתיים ותוצרת חלב מותססת (כזו שמצויינת כ-BIO). תכשירים פרוביוטיים המצויים בשוק עשויים לסייע לשיקום אוכלוסיית המעיים הזו.

סיבים תזונתיים הכרחיים הן כמצע להשתרשות החיידקים הטובים על דופן המעי והן כמעודדים את פינוי מערכת העיכול ברמה היומית תוך שהסיבים סופחים אליהם רעלים שונים שהצטברו בתוך מערכת העיכול.

סיבים תזונתיים מצויים בשפע בפירות וירקות וניתן, במידת הצורך, להשלימם על ידי תוספי תזונה כמו מוצרי פרוביוטיקה מועשרים בסיבים (הקרויים: פרביוטיקה וגם- FOS או ארבינו-גלאקטן וכד׳).

מה פוגע בחיידקי המעיים?

כל סוגי המזון אשר מזינים טפילים, חיידקים גורמי מחלות וחיידקי רקב פוגעים בחיידקים הטובים/הידידותיים כמו: מזון ממותק, עתיר בסוכר מעובד, קמח לבן ומוצרי בצק שמרים. מזון מתועש, מזון עשיר בחומרי הדברה וצבעי מאכל. גם טיפול אנטיביוטי והורמונלי פוגע בחיידקים הידידותיים וכך גם שתיית אלכוהול וצריכה מופרזת של קפה, חומץ ורטבים מוכנים.
כאשר אוכלוסיית המעיים בריאה ישנה סבירות גבוהה יותר שמערכת העיכול תתפקד בצורה מיטבית (ללא כאבי בטן, פינוי של המעיים מדי יום, ללא נפיחות, אי נוחות וגזים).

תזונה לשיפור חיוניות הגוף

מיצים מירקות חיים מאפשרים ספיגה של רכיבי מזון חיוניים במהירות ובכך משפרים את יכולת התפקוד של התאים. המיצים עשירים בויטמינים, נוגדי חמצון ומינרלים החיוניים לגוף לתפקוד בריא ואופטימאלי.
הוספת שום לתזונה – גם כשום טרי אותו ניתן למצות: כתישה וסחיטה להפקת מיץ שום אך גם צריכה של שיני שום אפויות (מה שמקטין את "מפגע" הריח ועדיין משמר סגולות ריפוי).

ואילו כלים נוספים בידינו להתגוננות?

הטבע העניק לנו צמחי מרפא ממינים וסוגים שונים אשר משפיעים על מערכת החיסון ומחזקים אותה.
כל עוד אנחנו בריאים אנחנו יכולים לחזק את מערכת החיסון על ידי צריכה של צמחי מרפא אשר מחזקים את התהליך החיסוני. ישנם מספר צמחים ופורמולות צמחיות אשר מעלים את הספירה הלבנה כלומר את מספר תאי הדם הלבנים בדם – אלה הפועלים מול חיידקים ווירוסים אשר תוקפים את הגוף. אחד הצמחים הבולטים בפועלים במנגנון זה הוא ה-אוניה דה גאטו או CAT'S CLAW (ציפורני חתול) – ניתן להשיג תמצית מרוכזת של הצמח הזה ובכך לשפר את יכולת הגוף להתגונן.
גם הוספה מדי יום של ויטמין C ואבץ – שניהם חיוניים לריאקציות מרובות בגוף ושניהם נדרשים לתפקוד יעיל של מערכת החיסון.
צריכה קבועה של מנה מתונה של ויטמין 3D – מחקרים הוכיחו כי רמה נאותה של ויטמין D מגנה על מערכת הנשימה (ווירוס הקורונה פוגע בריאות).
צריכה של פורמולות המכילות אסטרגלוס – קדד קרומי – צמח המסייע הן להתמודדות כללית של הגוף והן תומך במערכת הנשימה וצמחים כמו זנגביל – ג'ינג'ר כמו גם צמחים אחרים המחזקים את יכולת הגוף להדוף זיהומים כמו אנדרוגרפיס, אכיניציאה ואחרים.

ולמי שכבר נידבק ואובחן?

מי שחלילה חלה, חייב בוודאי בכל הנ״ל ובנוסף יכול לתגבר באמצעות תכשירים עוצמתיים המכילים צמחים כמו לבונה, אכיניציאה, שוש קרח, מינונים גבוהים של זנגביל, מורינגה ואחרים.
גם במקרה זה ישנן פורמולות איכותיות ביותר שניתן לשלב כמה מהן ביעילות כדי לחזק את יכולת הגוף להתמודד.

ובגזרת השמנים האתריים

שמנים אתריים הם מיצויים של שמנים המצויים בצמחים השונים. הריכוז הגבוה מבטיח פעילות נוגדת זיהומים של מרבית השמנים.
כאשר אנחנו מעוניינים לחטא את סביבת המחיה שלנו ואף ליהנות מניחוח נעים, אנחנו יכולים לשים בבקבוק 30 מ״ל עם מתז (ספריי) מים מזוקקים מעט אלכוהול לשתייה וכ-10 טיפות של שמן לימון.
לעיסוי אזור בית החזה ואזור הגב – ניתן לערבב בכף של שמן זית או שמן שקדים – 5-6 טיפות שמן אקליפטוס, 5 טיפות שמן לימון, 3-4 טיפות שמן אורגנו. העיסוי יבטיח שהשמן יחדור לזרם הדם ויסייע לגוף בהדברת הנגיפים.
לילדים מתחת לגיל 3 נחליף את שמן האקליפטוס בשמן אקליפטוס לימוני או שמן אקליפטוס רדיאטה.
גם שימוש במבער בבית או התזה של מים עם השמנים הללו בחלל בו אנו שוהים עשוי להקטין את כמות המזהמים שעוברים באוויר.

רוגע ושלווה

חוסר שקט ומתח מעלים את רמת הורמוני הסטרס אשר פוגעים ברמת החיוניות של הגוף ומכאן פוגעים בתגובה החיסונית. ישנן דרכים רבות אשר עשויות לסייע לנו להתמודד עם אתגרי היומיום שלנו תוך שלווה ואיזון – החל בטיול בטבע, שירה, מדיטציה, תפילה וגם צמחי מרפא והומיאופתיה.
חשוב לזכור! ווירוס הקורונה בדיוק ככל גורם אחר אינו מעוניין ביעד קשה לכיבוש, הוא יחפש את המערכות החלשות כדי לתקוף אותן.
הבריאות הטובה שלנו בידינו.

לשמחתי בקשתי וקבלתי עבור קהל המטופלים והקוראים שלנו:

חברת ראן בוטניקלס מייצרת פורמולה: פיטומיצין
רכיביה הם: אנדוגרפיס, אסטרגלוס וזנגביל (ג׳ינג׳ר).
צמחים אלה על פי הידע המצטבר של הרפואה הטבעית עשויים להמריץ ולשפעל את מערכת החיסון ופועלים כנוגדי חמצון, נוגדי ווירוסים ואף מגנים על הכבד. לכן משמשים על פי הגישה הטבעית לטיפול במצבים של חולשה חיסונית וזיהומים וויראליים.
למניעה (מבוגרים) מומלץ לקחת 2 קפסולות ביום
לטיפול, במקרה של מחלה וויראלית, – 2 כמוסות – 3 פעמים ביום
במקרים של מחלה, נשאות או מחלה וויראלית אחרת כמו שפעת כדאי להוסיף:
אכיניציאה אבסולוט – תכשיר שרכיביו הם שילוב של שורש ופרחים של שני מיני האכיניציאה המקובלים בשימוש הרפואה הטבעית. התכשיר מרוכז ומקובל לחיטוי במצבים זיהומיים, נוגש דלקת, אנטי וויראלי ומעורר את מערכת החיסון.
בלזם ירושלמי – חידוש של פורמולה עתיקה (בת כ-300 שנה) שמכילה 4 צמחים שנחשבים ברפואה הטבעית כפעילים לטיפול בזיהומים מסוגים שונים: שרף מור, שרף לבונה (בוסווליה, שרף אלת המסטיק אלוורה).
ויטמין C – בשל פעילותו המוכרת והתומכת במערכת החיסון.
אקטיב פרוביוטיקס או כל מוצר פרוביוטי אחר שתומך בקו ההגנה החיסוני הראשון – מערכת העיכול שלנו.

בקשתי וקיבלתי – 10% הנחה לתכשירים הללו מחברת ראן בוטניקלס. אם תרצו אתם מוזמנים לפנות לטלפונים שלהם: טל. 0584903372 ובווטסאפ או בטל. 050643888

לבריאות טובה!!!

 

קראו עוד על…

צרו קשר

× דברו איתנו